Vacature: Accountmanager binnendienst

Help jij als Accountmanager binnendienst (32-40 uur) een innovatieve en vooruitstrevende zorgleverancier groeien?

Jij bent een cruciale schakel in de organisatie. Met jouw analytische blik en ondernemende houding lever je een bijdrage aan betere zorg. Jij zet jouw onderzoekend vermogen in om kansen te identificeren en te verzilveren. Ben je klaar om met jouw klantgerichte instelling impact te maken bij een innovatieve speler, met een grote focus op kwaliteit? Top! Want dan zijn wij op zoek naar jou!

Bij ons draait alles om het verbeteren van de zorg; bij zorgorganisaties en bij cliënten die thuis wonen. Wij bieden kennis en vooruitstrevende oplossingen binnen vier zorggebieden: continentiezorg, huidverzorging, infectiepreventie en facilitair. Naast de gezondheidszorg zijn wij ook actief in de ‘non-healthcare’ branche, zoals de voedselverwerkingsindustrie.

Wat maakt ABENA bijzonder? Ons constante streven naar innovatie, kwaliteit en duurzaamheid. Wij vinden het belangrijk dat onze producten en diensten écht het verschil maken in het leven van mensen en zijn zeer begaan met de wereld om ons heen. Niet voor niets is onze drijfveer: “Because we Care!”

Wat doe je als Accountmanager binnendienst?

Als Accountmanager Binnendienst houd jij je bezig met onze bestaande klanten. Denk hierbij aan ziekenhuizen, verpleeghuizen en thuiszorgorganisaties. Jij staat altijd klaar om klanten te ontzorgen, maar voegt ook ongevraagd waarde toe. Zo analyseer je de verkopen bij klanten, kun je nog nieuwe producten onder de aandacht brengen? Als eerste aanspreekpunt voor klantvragen, bijvoorbeeld over prijzen of facturen, speel je in op kansen die zich voordoen. Zie je na een klantanalyse mogelijkheden om de business bij klanten te laten groeien of zijn er signalen dat de omzet stagneert? Jij bespreekt dit gelijk met de Accountmanager buitendienst en maakt samen een actieplan!

ABENA is in ontwikkeling, waarbij de binnendienst een steeds commerciëlere rol krijgt in de organisatie. Een groot gedeelte van jouw werkzaamheden bestaat momenteel uit administratieve werkzaamheden, maar dat zal in de toekomst gaan afnemen. Zie jij zelf kansen om dingen nog slimmer, sneller en efficiënter aan te pakken? Dan bespreek je dat uiteraard met teamcoördinator Yeyko of manager Emil.

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

8.00 – 9.00 uur: Opstarten; Je begint je dag met een kopje koffie of thee en zegt al jouw collega’s even gedag.

9.00 – 10.30 uur: Mailtjes beantwoorden; Je loopt jouw mailbox door en behandelt de vragen van klanten die zijn binnen gedruppeld. Tussendoor bel je de Accountmanager buitendienst, om extra informatie op te halen over de openstaande vraagstukken.

10.30 – 11.30 uur: Analyse; Later deze week heb je met de Accountmanager buitendienst een call over een nieuwe klant. Ter voorbereiding breng jij de DMU (decision making unit) in kaart van de organisatie, zodat jullie daar het actieplan op kunnen afstemmen.

11.30 – 12.30 uur: Administratie; Je gaat aan de slag met wat administratieve taken. Zo werk je de verkooppijplijn en het contractenoverzicht bij. Je zorgt dat alle klantinformatie in het CRM staat, hierbij merk je dat er kansen liggen in het proces. Daar ga je gelijk mee aan de slag en schrijft een plan over hoe dit productiever kan! 

12.30 – 13.00: Pauze; Samen met collega’s van de binnendienst en de andere afdelingen heb je lunchpauze. Dat doen jullie vaak wandelend, lekker in het zonnetje!

13:00 – 15.30 uur: Calls met klanten; Je krijgt een telefoontje van een klant met een vraag over een productlevering. Jij weet de juiste persoon te vinden en schakelt de klant door naar Order Entry.

15.30 – 17:00 uur: Team meeting; je hebt een team meeting met jouw collega’s. Dit is het moment om te laten zien waar je mee bezig bent geweest, hier bespreek je ook jouw bevindingen over de processen en administratie. Je collega’s sluiten zich aan bij jouw ideeën en je gaat aan de slag met een plan.

Wat heeft ABENA jou zoal te bieden?

 • Goed jaarsalaris van € 42.000 – € 50.000 (bruto op basis van 40 uur) inclusief 8% vakantiegeld en on-target earnings (afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • 33 vrije dagen per jaar (op fulltime basis), waarvan 26 vakantie-, 3¼ atv- en 4 roostervrije dagen.
 • Uitdagende, klantgerichte en betekenisvolle rol van 32-40 uur bij een groeiende organisatie met een onderscheidende werkwijze in de zorg.
 • Werktijden van 08:00-17:00 uur, met uitzondering van de vrijdagen; dan geniet je om 15:00 uur al van jouw welverdiende weekend! Verder bieden wij een hybride werkregeling, waarbij je minimaal 3 dagen op kantoor aanwezig bent.
 • Veel ontwikkelingsmogelijkheden door middel van cursussen, trainingen en opleidingen.
 • Een enthousiast, positief en gedreven team, waarbij collega’s naar elkaars ideeën luisteren en elkaar waarderen.

Wat breng jij mee?

Je bent enthousiast, authentiek en hebt een gezonde dosis lef. Met klanten (telefonisch) in gesprek gaan om een doel te bereiken en daarbij de juiste vragen stellen, is voor jou vanzelfsprekend. Uiteraard ben je daarvoor altijd goed voorbereid; voor een gesprek verdiep je je in de klant. Dankzij jouw empathie en klantgerichtheid voeg je een persoonlijke touch toe aan elk gesprek. Je bent nieuwsgierig en voelt goed aan wat de behoeftes zijn van de organisatie. Daar waar kansen liggen, grijp jij ze! Je bent continu gefocust op ontwikkeling, voor de klant maar ook voor ABENA. Jij bent graag bezig met het ontwikkelen van processen en systemen.

Daarnaast beschik jij over:

 • hbo werk- en denkniveau;
 • minimaal 2 jaar werkervaring in een commerciële en/of klantgerichte rol;
 • affiniteit met Office (met name Excel), CRM- en ERP systemen (wij werken o.a. met Salesforce;
 • heb je een gezonde drive om jouw steentje bij te dragen in de zorg;
 • spreek je vloeiend Nederlands en woon je op maximaal een uur afstand van ons kantoor in Boxmeer.

Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen. Mannen doen dit al bij 60%. Dus twijfel je of je aan alle eisen voldoet, maar herken je jezelf wel in deze uitdaging? Wij zien je cv graag tegemoet.

Waar ga je werken?

ABENA Nederland is onderdeel van de ABENA Group: een Deense producent en leverancier van duurzame disposables voor de gezondheidszorg en erbuiten: producten voor schoonmaak-, horeca-, verpakkingsgroothandels en voedingsmiddelenindustrie met vestigingen in meer dan 60 landen en een eigen inkoopkantoor in China.

De kernwaarden van ABENA lopen als een rode draad door ons bedrijf. Ook onze medewerkers herkennen zich hierin meteen, namelijk: verantwoordelijkheid, drive, positief-kritisch, authentiek en eigenzinnig én sympathieke bravoure. Wij staan altijd open voor ontwikkeling en nieuwe technologieën. Zo luisteren collega’s aandachtig naar elkaars ideeën en ontvangen wij nieuwe medewerkers met open armen. Je komt terecht in een ‘warm bad’. Dat ga je vanzelf merken als je langsgaat voor een kopje koffie!

Do you care? Wij leren je graag kennen!

Solliciteer direct met jouw cv en korte motivatie via het sollicitatieformulier of WhatsApp op de vacaturepagina van Steamz. Steamz ondersteunt ABENA bij het werving & selectie traject. Een geschikte kandidaat komt direct in dienst bij ABENA.

Heb je nog vragen over de vacature of organisatie? Stel ze gerust aan Doris Moggré via 06 3074 7291 of doris@steamz.nl.