Vacature: Implementatiemanager Digital Solutions

Help jij als Implementatiemanager Digital Solutions (36-40 uur) een innovatieve en vooruitstrevende zorgleverancier groeien?

Als Implementatiemanager Digital Solutions word jij dé expert op het gebied van ABENA Digital Solutions. Je maakt echt het verschil door digitale innovaties te implementeren en op te schalen, maar ook door de zorgspecialisten en het implementatieteam te begeleiden en adviseren. Klinkt dit als iets waar jij elke dag opnieuw blij van wordt? Dan zijn wij op zoek naar jou!  

Bij ABENA draait alles om de zorg beter maken, voor zowel cliënten en zorgmedewerkers bij zorgorganisaties als cliënten die nog thuis wonen. Eén van de zorggebieden waar wij ons op richten is continentiezorg. ABENA Nova slim incontinentiemateriaal heeft zich bewezen en wordt door de zorg gezien als een zeer waardevolle innovatie. Daarnaast hebben we onze digitale portfolio met digitale zorgtoepassingen, onlangs uitgebreid met Aquatime, een slimme drinkbeker die bijdraagt aan meer kwaliteit van zorg door beter inzicht in vochtinname.  

Wat maakt ABENA bijzonder?

ABENA streeft naar kwaliteit én duurzame zorg. Wij  vinden het belangrijk dat de producten en diensten écht het verschil maken in het leven van mensen en zijn zeer begaan met de wereld om ons heen. Niet voor niets is onze drijfveer: “Because we Care!”. Daarnaast zien wij innovatie als belangrijke pijler en zijn we vooruitstrevend om samen met de zorg de kwaliteit te verbeteren.

Wat zijn jouw taken en verantwoordelijkheden?

In deze afwisselende functie ben jij verantwoordelijk voor de implementatie, opschaling en borging van ABENA Nova en Aquatime bij klanten. Als Implementatiemanager Digital Solutions zorg je er ook voor dat de oplossingen en werkprocessen goed aansluiten op de behoeften van de klant. Je vertaalt de voordelen van ABENA Nova naar de zorgpraktijk en het zorgmanagement en helpt projectleiders om zorgprocessen duurzaam te veranderen. Jij bent degene die managers, projectleiders, zorgteams en zorgverleners enthousiasmeert over de toepassing van deze zorginnovaties. 

Jouw uitdaging

ABENA Nova en Aquatime gaan een volgende fase in. Je krijgt veel ruimte en vrijheid om mee te denken én mee te bouwen aan het succes van ABENA Nova. Jouw uitdaging? Zorgen dat de organisaties klaar zijn om ABENA Nova te gebruiken en op te schalen, dat veranderprocessen bij de klant goed zijn gemanaged én dat de juiste kennis bij de organisatie geborgd is. Voor Aquatime zit ABENA nog in een opstartende fase, waarin processen worden gestandaardiseerd en waarin zorgorganisaties in Nederland de beker volop aan het verkennen zijn. Ook hier zul je een belangrijke bijdrage leveren aan het succesvol inzetten van de slimme drinkbeker bij de verschillende doelgroepen op locatie. 

Met wie je veel samenwerkt

Als Implementatiemanager Digital Solutions maak je onderdeel uit van Team Digital, een team bestaande uit een Programmamanager en een Implementatiemanager. Je hebt veel contact met het Salesteam; Accountmanagers (hoofd contactpersoon van de klant) en Zorgspecialisten (verpleegkundigen). Daarnaast werk je samen met collega’s die operationeel verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van de implementaties zoals Team Digital Support. In deze rol word je projectleider voor de implementatie bij klanten in heel Nederland, waarbij je dus ook veel samenwerkt met projectleiders en zorgambassadeurs van de zorginstellingen.

Wat heeft Abena jou zoal te bieden?

 • Een bruto salaris van €4.500 – €5.300 obv 40 uur afhankelijk van je ervaring.
 • Een functie voor 36 – 40 uur, waarbij je alle ruimte krijgt om mee te denken over hoe ABENA de kwaliteit van zorg kan verbeteren. 
 • Prestatiebonus en 8% vakantietoeslag.
 • 26 vakantie-, 3,5 atv- en 4 roostervrije dagen op basis van een fulltime dienstverband.
 • Auto, laptop en iPhone van de zaak.
 • Volop ontwikkelingsmogelijkheden door middel van cursussen, trainingen en opleidingen; denk aan trainingen om alles te leren over ABENA Nova, maar ook aan cursussen om steeds beter te worden in je vak.
 • Je wordt onderdeel van een team van enthousiaste, positieve en gedreven collega’s die naar elkaars ideeën luisteren, elkaar waarderen en helpen indien nodig.

Wat breng jij mee als Implementatiemanager Digital Solutions?

Jouw vrienden en familie omschrijven jou als vindingrijk, ondernemend, authentiek, empathisch, betrouwbaar en een warme persoonlijkheid. De zorg in Nederland écht verbeteren? Dat is iets waar jij gelukkig van wordt. Je spreekt de taal van de zorgmedewerkers, maar ook die van het management. Hierbij stel je de juiste vragen aan de juiste mensen, op het juiste moment. Ook weet je informatie gemakkelijk te vertalen en processen snel te begrijpen. Met jouw kennis en enthousiasme kun jij anderen gemakkelijk motiveren en in beweging brengen.

Daarnaast:

 • Beschik je over hbo/wo werk- en denkniveau.
 • Heb je ervaring met de zorg binnen verpleeghuizen en/of verstandelijk beperkte zorg, maar ook met het implementeren van digitale innovaties en veranderprocessen in de (langdurige) zorg.
 • Heb je een afgeronde opleiding op het gebied van zorg en technologie (pre).
 • Woon je bij voorkeur in het midden van Nederland.

Uit onderzoek blijkt dat vrouwelijke kandidaten pas solliciteren als ze aan 100% van de eisen voldoen. Mannen doen dit al bij 60%. Dus twijfel je of je aan alle eisen voldoet, maar herken je jezelf wel in deze uitdaging? Wij zien je cv graag tegemoet.

Waar ga je werken?

ABENA is een Deens familiebedrijf – opgericht in 1953 – en inmiddels gegroeid tot een toonaangevende zorgleverancier in 85 landen. ABENA is partner op het gebied van kwaliteit van zorg waarbij duurzaamheid en innovatie belangrijke drijfveren zijn. ABENA Nova het eerste slimme incontinentiemateriaal voor de dagelijkse praktijk, is hiervan een mooi voorbeeld. Niet zo gek dus dat wij al verschillende innovatieprijzen gewonnen hebben!

Onze kernwaarden lopen als een rode draad door ons bedrijf. Namelijk: verantwoordelijkheid, drive, positief-kritisch, authentiek en eigenzinnig én sympathieke bravoure. Wij staan altijd open voor ontwikkeling en nieuwe technologieën. Zo luisteren onze collega’s aandachtig naar elkaars ideeën en ontvangen wij nieuwe medewerkers met open armen. Je komt terecht in een ‘warm bad’. Dat ga je vanzelf merken als je langsgaat voor een kopje koffie in Boxmeer!

Do you care? Wij leren je graag kennen!

Solliciteer direct met jouw cv en korte motivatie via het sollicitatieformulier of WhatsApp op de vacaturepagina van Steamz. Steamz ondersteunt ABENA bij het werving & selectie traject. Een geschikte kandidaat komt direct in dienst bij ABENA.

Heb je nog vragen over de vacature of organisatie? Stel ze gerust aan Doris Moggré via 06 3074 7291 of doris@steamz.nl.