Nordic Swan Ecolabel

Scandinavisch kwaliteits- en milieukeurmerk

Als eerste fabrikant van incontinentiemateriaal mogen wij het Nordic Swan Ecolabel voeren. Eén van ‘s werelds strengste en meest erkende milieucertificeringen dat bewezen bijdraagt aan een duurzame productie en consumptie.

Het Nordic Swan Ecolabel stelt zeer hoge en strenge eisen met betrekking tot het milieu, gezondheid en kwaliteit. Deze eisen zijn van toepassing op alle fasen van de levenscyclus van de producten. Ruim 2500 producten van ABENA mogen het Nordic Swan Ecolabel voeren.

Het Nordic Swan Ecolabel bestaat sinds 1989 en is het officiële milieulabel voor alle Scandinavische landen. Het doel van dit label is om consumenten milieubewuster te maken en het voor hen makkelijker te maken om te kiezen voor duurzame alternatieven. Bedrijven met dit ecolabel kiezen er voor om actief bij te dragen aan een duurzamere samenleving. In Scandinavische landen is dit ecolabel zeer bekend. 67% van alle Scandinaviërs kent het logo en weet waar dit voor staat. Nordic Swan certificeert 60 verschillende productcategorieën waaronder incontinentiemateriaal en babyluiers.

Goedkeuring voor het Nordic Ecolabel is een lang proces waarvoor veel documentatie is vereist.

Het Nordic Swan Ecolabel en het EU-Ecolabel worden wereldwijd erkend om hun strenge eisen op het gebied van gezondheid, kwaliteit en milieu. Een product dat is gelabeld met het Nordic Swan of EU-Ecolabel, helpt om milieubelasting te verminderen. Met het Nordic Ecolabel weet je zeker dat het product de beste keuze is.

Het Nordic Ecolabel en het EU-Ecolabel zijn beide bekend om:

ABENA is de eerste fabrikant van incontinentiemateriaal met het Nordic Ecolabel

In onze productontwikkeling ligt de focus op het minimaliseren van schadelijke ingrediënten

89.51% van alle afval van incontinentieproducten en babyluiers wordt gerecycled

Bij de productie van onze producten wordt zo min mogelijk energie gebruikt

80% van ons incontinentiemateriaal en babyluiers is voorzien van het Nordic Swan Ecolabel

 

Scandinavisch kwaliteits- en milieukeurmerk

ABENA is het eerste incontinentiebedrijf ter wereld dat het Nordic Swan Ecolabel mag voeren. Daarmee voldoen we aan de volgende vier criteria:

  1. Beperking gebruik van schadelijke stoffen voor het milieu, zoals optische witmakers en chemicaliën. Wij hanteren strikt de strenge Nordic Swan Ecolabel-normen voor biologische afbreekbaarheid van de producten.
  2. Zoveel mogelijk hergebruik van afval dat overblijft van het productieproces van onze incontinentiematerialen en babyluiers. Centraal staat een duurzame levenscyclus van onze producten.
  3. Verminderen van de CO₂-uitstoot tijdens het productieproces.
  4. Meer dan 80% van onze producten (meer dan 2500 producten!) voldoet aan de eisen van het Nordic Swan Ecolabel.
 

Als Nordic Swan Ecolabel-drager worden wij streng gecontroleerd op deze criteria. Dit gebeurt aan de hand van onafhankelijke laboratoriumonderzoeken en controlebezoeken. Daardoor kunnen consumenten ervan op aan dat onze ecolabel-producten een blijvende goede kwaliteit hebben en milieuvriendelijk zijn.

Het Nordic Swan Ecolabel: