Over onze organisatie

ABENA geeft om mens en milieu

ABENA Nederland is één van de dochterbedrijven van de Deense ABENA Group, een toonaangevende pionier in disposables. Onze producten overstijgen de gezondheidszorg en strekken zich uit naar de schoonmaak, horeca, verpakkingsindustrie en voedselverwerking in vlees, vis én meer. Met een wereldwijde aanwezigheid in meer dan 55 landen en met onze eigen inkoopkantoren zijn we continu in ontwikkeling. We streven naar groei en blijven ons assortiment ontwikkelen, om ongeacht onze omvang, zo duurzaam mogelijk te produceren. Altijd met het doel om het beste voor onze klant of eindgebruiker te leveren.

Oorsprong in de zorg

ABENA Nederland heeft zichzelf als specialist in dagelijkse verzorging en beschermingsmiddelen weten te bewijzen. Wij leveren al meer dan 25 jaar incontinentie- en huidverzorgingsproducten aan zorginstellingen, thuiszorgorganisaties en consumenten. We kennen de problemen van onze eindgebruikers en gaan ver om deze om te lossen. Inmiddels zijn we méér dan leverancier voor de zorg: ABENA’s producten vind je in vele andere branches waar hygiëne en bescherming nodig zijn.

ABENA Group – Deense roots

De geschiedenis van ABENA gaat terug tot het jaar 1953. Vanuit de Zuid-Deense stad Aabenraa is ABENA uitgegroeid tot een multinational en één van de marktleiders op het gebied van hoogwaardige producten en oplossingen voor de zorg. We zijn trots op onze Deense afkomst. Denemarken is een van de voorlopers op het gebied van duurzaamheid, kent een zeer hoge kwaliteit gezondheidszorg en is één van de gelukkigste landen ter wereld.

Een ambitieuze organisatie met een flinke dosis lef

Als team geven we gas

We zijn authentiek, oprecht en betrokken. Onze gedrevenheid om de beste hulp te willen bieden, voel je als je met onze mensen spreekt. Onze zorgadviseurs Miranda, Vera, Ilse en Anita helpen iedere klant of zorgverlener om de beste oplossing te vinden. Maar ook onze productmanagers weten precies welke producten in jouw sector het verschil kunnen maken. Bij ABENA staan wij naast professionals. We behandelen je met vertrouwen, respect en op een menselijke manier. Als familie.

Heldere doelen

Because we care. Onze belangrijkste drijfveer. Wij willen de beste producten bieden voor kwaliteit van leven bij de eindgebruiker, voor gemak en zekerheid bij de professional. Dat doen we door het leveren van hoogwaardige verzorgings- en beschermingsproducten, onze actuele marktkennis én het leveren van professioneel advies.

We zijn op een missie

Onze missie is om de beste zorg bereikbaar te maken voor iedereen. Wat ons betreft begint dat bij goede basiszorg. Daarom willen wij de beste producten en diensten leveren voor de basiszorg. We zoeken continu naar innovaties die de basiszorg nog beter kunnen maken. We streven onze idealen na en zijn trots om dat te kunnen realiseren.

Maar we kunnen méér en doen nog veel meer: we zorgen ook voor de beste producten in branches waar hygiëne en bescherming nodig zijn. Geen enkele productie staat stil, als het aan ons ligt! Zo zorgen we óók voor het welzijn van vele werknemers die in uiteenlopende markten werken: van voedselverwerking tot schoonmaak, we zorgen ook voor jou. 

Meer weten of hulp nodig?

Ben je op zoek naar de producten in onze webshop óf wil je meer weten over de diensten van ABENA? Of breid je kennis uit dankzij het kenniscentrum.  

Ga naar de website voor consument óf voor de professional, kies hieronder.