Sectoren

ABENA is actief als producent en leverancier in uiteenlopende sectoren op de Nederlandse markt. Onze naam in de zorg is welbekend, maar ook leveren we een scala aan producten in branches zoals voedselverwerkingsindustrie en groothandels. ABENA’s producten vind je dus in een grootschalig visverwerkingsbedrijf, maar ook bij schoonmaakdiensten en in ziekenhuizen.

En waar je ons ook tegenkomt, je kan vertrouwen op kwaliteit en veiligheid. Om klanten meer dan een product te bieden, is marktkennis is essentieel om kwaliteitsstandaarden te behalen en aan wet- en regelgeving te voldoen. We staan voor je klaar en dragen zorg voor een veilige en gezonde werkomgeving, voor jou of jouw werknemers in de volgende sectoren:

ABENA Healthcare

De zorg staat onder druk. Waar zorgverleners minder tijd hebben én meer cliënten verzorgen, zijn goede producten om mee te werken essentieel. Ook het juiste gebruik van producten zoals incontinentiemateriaal en huidverzorging draagt bij aan goede zorg. ABENA staat voor grip op goede zorg. Een concept om de zorgprofessional te helpen grip te hebben op goede zorg: minder natte bedden, meer aandacht voor de cliënt. Zorgorganisaties en instellingen gebruiken ABENA’s incontinentiemateriaal, bedbeschermers, huidverzorging, wondverzorging en producten voor persoonlijke bescherming.

Ga naar Healthcare >

ABENA Food industry

Als ondernemer in de foodsector weet je als geen ander hoe belangrijk goede hygiëne is bij de verwerking of verpakking van voedingsmiddelen. ABENA is er om je te helpen. Door het leveren van de juiste producten zoals handschoenen, beschermende kleding, hygiënepapier, afvalzakken, schoonmaakproducten en foodservice producten. We bieden alle producten die je nodig hebt. Natuurlijk voldoen ze aan de gestelde EN-richtlijnen en kwaliteitsnormen volgens HACCP, IFS en BRC. Zo garandeer je een optimale veiligheid van je producten in jouw proces.

Ga naar Healthcare >

ABENA Cleaning

De schoonmaakbranche moet voldoen aan strenge Europese wet- en regelgeving. Niet alleen wat betreft de schoonmaakproducten, maar ook de bescherming van personeel in de schoonmaak. ABENA is er om je te helpen. Onze specialisten hebben kennis over alle benodigde producten en de juiste toepassing ervan. Denk hierbij aan de gestelde veiligheidseisen rondom handschoenen en beschermende kleding. Natuurlijk vertellen we je alles wat je wilt weten over hygiënepapier, afvalzakken en microvezeldoeken.

Ga naar Healthcare >

ABENA Packaging

De verpakkingsindustrie is een dynamische omgeving die voortdurend in ontwikkeling is. De markt vraagt veel: kleinere series, meer variaties en meer maatwerk. Maar ook een hogere kwaliteit en snellere levering. ABENA is er om je te helpen. Door het leveren van kennis over producten, regels en wetgeving. Door je te ondersteunen bij het samenstellen van het juiste assortiment. En door snel te leveren. Wij hebben een groot deel van ons assortiment op voorraad, we leveren snel én goed. Denk daarbij aan producten als handschoenen, hygiënepapier, schoonmaakdoeken en beschermende kleding.

Ga naar Healthcare >

ABENA Horeca

In de horeca staan jouw gasten altijd centraal. Je doel is om te voldoen aan hun verwachtingen en deze zelfs te overtreffen. Een goede hygiëne is onmiskenbaar verbonden met de grootkeuken en het restaurant. Er zijn tal van regels om te volgen en naar te werken. Zoals de HACCP kwaliteitsnormen met betrekking tot voedselveiligheid. Werk je volgens de Hygiënecode, dan voldoe je aan de HACCP-eisen. ABENA is er om je te helpen. Producten van ABENA voldoen aan de eisen die gesteld worden door de Hygiënecode. De wet- en regelgeving is ons uitgangspunt bij het bepalen van ons assortiment. Denk aan handschoenen, hygiënepapier, disposable schoonmaakdoekjes, beschermende kleding en afvalzakken.

Ga naar Healthcare >

ABENA Beauty

Werken in de beautybranche betekent vaak werken met chemicaliën. Voor het behandelen van haar door kappers, door het aanbrengen of verwijderen van nagellak of gel, acryl en vergelijkbare middelen. Maar ook bij het inademen van stofdeeltjes afkomstig van nagels. ABENA draagt bij aan het creëren van een schone en veilige werkomgeving. We zijn op de hoogte van de wet- en regelgeving die geldt in de beautybranche. We adviseren beautyprofessionals over geschikte handschoenen in verschillende sectoren en welke mondmaskers de beste bescherming bieden.

Ga naar Healthcare >

 

Meer weten of hulp nodig?

Ben je op zoek naar de producten in onze webshop óf wil je meer weten over de diensten van ABENA? Of breid je kennis uit dankzij het kenniscentrum.  

Ga naar de website voor consument óf voor de professional, kies hieronder.